A TASTE OF FUS

5 UKERS ONLINEKURS - DIN STARTHJELP

Kunnskap om sukkeravhengighet, konkrete tips og masse inspirasjon!!

Bente Josefsen

Daglig leder

Frisk uten sukker

Hei! Så hyggelig at du er innom og leser om våre tilbud og tjenester. 

 

Kanskje er du som meg, at du av og til (eller ofte) mister kontrollen med hva du spiser i løpet av en dag? Kanskje spiser du opp matrestene etter middagen, selv om du egentlig er stapp mett? Kanskje du er ustoppelig når det kommer til sjokolade? Vi som har en sukkeravhengighet vil stadig finne noe å spise og gjerne skjule det for andre.

 

Har du noen gang hastet til butikken for å handle fordi du har spist opp smågodtet som var til barna? Er det slik at kroppen "skriker" etter noe søtt hver eneste dag? For andre kan det være raske karbohydrater som brød, pasta, ris, pizza og potetgull hjernen skriker etter.

Sukkeravhengighet er en sykdom.

Sukkeravhengighet er en fysisk sykdom som sitter i hjernens belønningssenter på lik linje med andre avhengigheter. Det er derfor viktig å ha riktig kunnskap om både avhengighet og sukkerets virkning på kropp og hjernen for å ta seg ut av grepet avhengigheten har på oss. En god dose motivasjon og inspirasjon er også utrolig viktig. 


A TASTE OF FUS 

5 ukers onlinekurs som er din starthjelp.

Dette kurset gir deg en smakebit på hva sukkeravhengighet er og ikke minst hvordan man skal håndtere sukkeravhengigheten i det daglige. Du vil få en innføring i hvordan sukker påvirker kroppen vår og hvordan en avhengighet kan overskygge all motivasjon og egenvilje til å gjøre en endring. I kurset vil du få konkrete tips og råd.

KURSINNHOLD

 • 5 kursvideoer

  ​Du får tilgang til fem kursvideoer:

  • Uke 1: Hva er sukkeravhengighet og ulike utløp for avhengighet
  • Uke 2: Sukkerets påvirkning på kropp og hjerne, fornektelse og villighet
  • Uke 3: 3 trinn for å komme seg ut av en avhengighet: maten
  • Uke 4: 3 trinn for å komme seg ut av en avhengighet: mentale verktøy og fellesskap
  • Uke 5: En kursvideo med smakebit fra programmet Become FUS
 • Uke 1: Intervju med Bitten Jonsson

  Bitten er en av verdens fremste eksperter på sukkeravhengighet. Hun holder kurs, foredrag og utdannelser internasjonalt. Vi snakker om sykdommens utvikling, hvorfor det er viktig å gjøre noe med den og hvilke fordeler man vil oppnå.

 • Uke 2: Intervju med Annika Strandberg Schmidt

  Annika har spesialisert seg på sukkeravhengighet hos barn og ungdom og jobber med veiledning og grupper for foreldre som har barn med ulike utfordringer knyttet til mat. Vi snakker om barn og kosthold, kresne barn og sosiale settinger.

 • Uke 3: Intervju med Annabell Stefanussen

  Annabell driver konseptet Fredsarbeid i heimen og er en etterspurt foreleser. Hun har deltatt på Frisk uten sukker sine kurs og forteller om hvorfor hun trengte tid på å bli motivert, og hva som skjedde da hun fant rett motivasjon til å ta tak i sin sukkeravhengighet. 

 • Uke 4: Intervju med lege Audun Myskja

  Audun Myskja er forfatter av hele 22 bøker, holder foredrag i inn- og utland. vunnet flere priser blant annet norske legeforeningens Kvalitetspris.
  Vi snakker om pustens betydning og han kommer med konkrete tips.
   

 • Uke 5: Intervju med Svein Harald Røine

  Svein Harald Røine, forfatter av boken Modig og meget etterspurt foredragsholder. Vi snakker om hvordan man finner mot til forandring, hvordan overvinne evt. redsel.

 • FUS-HÅNDBOKEN (E-BOK)

  10 oppskrifter, test på sukkeravhengighet, oversikt over fus-kosthold, mentale triks, forslag til tilskudd som demper søtsug og veiledning på hvordan komme i gang.

 • FACEBOOK-GRUPPEN "FUS-GRUPPEN"

  En gruppe hvor du kan stille spørsmål, samt at dere som deltakere kan støtte og hjelpe hverandre. Fellesskap er viktig for en tilfriskingsprosess fra sukkeravhengighet. 


Du kan gjennomføre de forskjellige leksjonene akkurat når det passer deg.

Mange har svært travle hverdager og det er ikke alltid at man har mulighet til å delta på kurssamlinger. Dette kurset er et onlinekurs hvor leksjonene og annet kursmateriale gjøres tilgjengelig på internett.

 • Du kan se de forskjellige leksjonene akkurat når det passer deg

  det er ikke behov for å dra til et kurslokale til fastsatte tider. 

 • Du velger selv hvor du skal se på leksjonene. Kanskje passer det når du sitter i din egen stue, er på bussen eller toget, er på hytta eller kanskje har en lang flytur foran deg. 

 • Det er ikke behov for avansert utstyr for å være på kurs. Alt du trenger er en PC, nettbrett eller en smarttelefon - og alle kursets leksjoner og oppfølginger er tilgjengelig for deg.

 • Det er enkelt! Du trenger ikke dyptgående teknisk kunnskap for å delta på våre onlinekurs. Vi har gjort det svært enkelt for deg, det er like enkelt som å lese en nettavis. 


Så hva venter du på?

Invester kun 2990,- i din helse og din fremtid nå.

Du får tilgang til første kursuke samt

FUS-håndboken umiddelbart.

 

Du vil motta en epost umiddelbart etter bestilling,

med informasjon om kurset :)

© 2019 Frisk uten sukker