Frisk Uten Sukker

SukkerPodden

En podcast med spennende møter og sterke historier

Episode 28 - Nina Bang

 

Hva når du selv er psykolog og merker at du ikke klarer å bruke egne verktøy og kompetanse for å stoppe sukkerinntaket? Hør psykolog Nina Bang sin gripende og ærlige historie om et liv med sukkeravhengighet. Hvordan var det i barndommen og hvordan har livet blitt nå etter hun ble Frisk uten sukker. Nina deler også sine tanker om hva kompetanse om sukkeravhengighet kunne utgjort av forskjell for egen bransje.

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 7

Episode 27 - Bente Josefsen

 

Bente Josefsen: Gründer av Frisk uten sukker AS

 

Bente Josefsen forteller mer om sin historie med sukkeravhengighet. Hva som var vendepunktet for henne, hva som skjer i belønningssenteret i kontakt med sukker og bakgrunnen for etableringen av Frisk uten sukker AS.

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 6

Episode 26 - Nina Hanssen

Gjest: Nina Hanssen

 

NIna Hanssen er fordragsholder, forfatter og journalist. Hun har lest boken Sukkeravhengig, Bli Frisk uten sukker og deler sine ærlige tanker om hvordan den traff henne personlig. Nina har gjort mye spennende i livet og har jobbet i blant annet Kenya og Sør Afrika. Hør hennes historier om å løpe blant løver i Kenya. Videre hvordan hun i Sør Afrika fant ut at kvinner som jobber på vingårder får alkohol som en del av lønnen og hvilke konsekvenser det får for kvinnene og barna de føder. God lytt!

 

Nina kan bookes som foredragsholder hos www.talerlisten.no

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 5

Episode 25 - Janni Eggerdink

Gjest: Janni Eggerdink

 

Janni Eggerdink har fulgt oss i Frisk uten sukker i ca 2 år. Hun oppsøkte hjelp pga. sukkeravhengighet.

 

I denne episoden forteller hun åpent og ærlig hvordan det hele startet, hvordan hun opplever sin hverdag med sukkeravhengighet og hvilke konsekvenser det fikk for henne. Janni forteller også hvilke verktøy hun bruker i hverdagen for å være sukkerfri dag for dag, nå i 2 år. Gled deg til en inspirerende og reflektert historie.

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 4

Episode 24 - Mari Frengstad

Gjest: Mari Frengstad

 

Mari Frengstad er utdannet ernæringsterapeut fra London. Gluten, melk og sukker kan forringe helsen til mange. Hun ser daglig hva feil vs riktig ernæring kan gjøre for helsen.

 

Er gluten i det hele tatt nyttig for noen?

 

Hva med sukker når man er forkjølet?

 

Og kan man til og med påvirke autisme med ernæring?

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 3

Episode 23 - Runar Sögaard - Fra selverklært sukkerbombe til å bli frisk uten sukker

Gjest: Runar Sögaard

 

Runar har vi sett mye i media over mange år. Han er foredragsholder, forfatter av 3 bøker og lifecoach. Runar opplever å ha noen utfordringer knyttet til inntaket av sukker og ikke minst Pepsi Max. Han har lest Bentes bok Sukkeravhengig? Bli Frisk uten Sukker og har fått seg noen åpenbaringer. Disse deler han ærlig i episoden. Denne inspirerende episoden ender i at Runar tar i mot en utfordring fra Bente. Kan det være grunnen til at han ønsker å "ta livet" av henne? Lytt og bli inspirert!

 

Link til boken

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 2

Episode 22 - Armand Vestad - Hvordan snu livet fra rus og kriminalitet til å bli en av landets mest populære foredragsholdere og forfatter

Gjest: Armand Vestad

 

Armand slet med tung rusavhenighet og kriminalitet. Han hadde også en ufrivillig rolle i Orderud saken. Hør Armand sin inspirerende historie om hvordan han klarte å snu livet totalt, bli nasjonal prosjektleder i Nav, for nå å være et meget etterspurt og anerkjent foredragsholder og forfatter av boken Lommeboka.

PS! Episoden er spilt inn over nett pga avstand til gjesten og lydkvaliteten er derfor noe redusert. Vanligvis spiller podcasten inn på Lekerommet.

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 3 - episode 1

Episode 21 - Kathrine Sørland, spiseforstyrrelser, piller og spennende livserfaringer

Gjest: Kathrine Sørland

 

Kathrine har en allsidig bakgrunn som programleder, deltaker i ulike tv-program - og mange husker nok hennes deltakelse i Frøken Norge, Miss Universe og Miss World. Hun er nå aktuell med boken Du skal ikke tro du er noe, en bok som varmt anbefales.

 

Kathrine har mange spennende historier som hun byr på i podcasten. I forbindelse med sin deltakelse i Miss World bidro hun faktisk til å redde en kvinne fra å bli steinet. Hun forteller også åpent og ærlig om et liv med spiseforstyrrelse og hvor hun kan fortelle at hun ser et mønster med sukker fra barndommen. Videre forteller hun hvordan hun erfarte å bli avhengig av tabletter etter en ulykke hvor hun skulle få smertelindring for en kortere periode. 

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 7

Episode 20 - Endorfinlegen Aili Hannisdal - Hvordan skape sin egen lykke

Gjest: Aili Hannisdal

 

I denne episoden har Sukkerpodden besøk av lege, musiker og forfatter av boken Høy på deg sjæl - endorfin som medisin, Aili Hannisdal, bedre kjent som endorfinlegen.

 

Hun gir deg tips til hvordan du kan finne din egen lykke, hvordan sosiale medier påvirker vårt belønningssenter og hvordan du kan snu humøret på en litt mørkere dag.

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 6

Episode 19 - Michael Andreassen - P4, Skal vi danse og avhengighet til alkohol

Gjest: Michael Andreassen

 

Michael Andreassen kjent fra P4 og Skal vi Danse. I episoden forteller Michael ærlig med en varme og humor om sin historikk med avhengighet til alkohol. Vi snakker også om hans forhold til sukker og trening.

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 5

Episode 18 - Lise Askvik leder i Helsepartiet - P4, rød løper og helse

Lise Askvik har en allsidig bakgrunn innen radio og tv bransjen. Hun har jobbet i P1, P4 og som kjendisjournalist i God kveld Norge for Dorthe Skappel. I tillegg har Lise gitt ut hele seks bøker. Da hun selv fikk brystkreft i 2011 fikk hun seg flere sjokk mtp hvordan det var økonomi, og ikke helse eller kvalitet som styrte innkjøp av medisinsk utstyr i Norge. Som journalist vekket dette et enormt engasjement. Lise ville komme til bunns i hvorfor vi i Norge gjør slike prioriteringer. I 2016 stiftet Lise Helsepartiet som hun nå sitter som leder for. Partiet har som ambisjon om å komme inn på Stortinget. Hør episoden med en meget engasjert Lise Askvik. Enjoy!

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 4

Episode 17 - Hva er egentlig sukkeravhengighet?

Med Bente Josefsen

 

I denne episoden møter du Bente Josefsen som snakker om sukkeravhengighet, hva det er og hvordan du kan takle det sosiale livet med sukkeravhengighet. I episoden har jeg med historier, innspill og spørsmål fra medlemmene våre i Stay FUS. 

Dette er en episode som du gjerne kan dele med de rundt deg om du syns det er vanskelig å forklare din sukkeravhengighet. Den er også veldig opplysende for deg som  ønsker mer konkret kunnskap om hva sukkeravhengighet er. 

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 3

Episode 16 - Forbedret egne kreftprognoser

Gjest: Øyvind Torp

 

Øyvind satt på sitt eget legekontor med venterommet fullt av pasienter da han helt tilfeldig fikk se sine egne prøvesvar..

Lege Øyvind Torp er ukens gjest i Sukkerpodden, og prøvesvarene han så viste at han hadde fått kreft. Og da startet jakten på hva han selv kunne gjøre for å forbedre sine prognoser. Et resulatet av dette ble boken Selvforsvar mot kreft. Øyvinds interesse for kosthold og livsstilsykdommer ble vekket, og han ga siden ut boken Selvforsvar mot overvekt. 

 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 2

Episode 15 - Fagsjef i Ansvarlig spillvirksomhet 

Gjest: Bjørn Helge Hoffmann

 

Tema i denne episoden er Spillavhengighet og vi snakker om mange interessante problemstillinger. Bla. Hvilke tiltak Norsk Tipping for å forebygge spillavhengighet? Hvilket samfunnsansvar tenker han at Norsk Tipping har når det gjelder avhengighetsproblematikken? Er det et moralsk dilemma ved å tilby noe de vet kan være avhengighetsskapende, samtidig som de ønsker å være en ansvarlig leverandør for å redusere problemet?

 

God lytt! 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 1

Episode 14 - Kunstner Tobbe Malm

Gjest: Tobbe Malm 

 

Kunstner og smed Tobbe Malm var initiativtaker og hadde ansvar for rosemonumentet Jernrosene utenfor Oslo Domkirke. Monumentet er et minnesmerke etter 22 juli og ble avduket i september 2019 med bl.a. kongefamilien tilstede. Tobbe har også en sukkeravhengighet og har strevd med dette i mange år. Vendepunktet kom da Tobbe ble med på et foredrag med Bente og siden har han fulgt Frisk uten sukker sitt program med stort hell. Hør denne inspirerende historien til Tobbe.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 14

Episode 13 - Sofie Hexeberg

Gjest: Grethe Hexeberg

 

I denne episoden intervjuer Bente Sofie Hexeberg.

Sofie har spesialisert seg på ernæring og de senere årene hatt spesielt fokus på autoimmune sykdommer. Hun har også gitt uten boken, Nytt blikk på autoimmune sykdommer. I podcasten belyser vi hvordan kostholdet påvirker autoimmune sykdommer.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 13

Episode 12 - Thea Gundersen Tronbøl

Gjest: The Tronbøl Gundersen

 

Bente intervjuer i denne episoden Thea Gundersen Tronbøl som ikke kan huske et liv uten smerter. Hun har hele livet hatt store helseproblemer, vært mer eller mindre totalt sengeliggende, trengt store mengder smertestillende og trengt trappeheis. Så kom Thea over Frisk uten sukker og det skulle vise seg å bli et stort vendepunkt for henne. Hør hvordan hennes liv er totalt snudd på kun kort tid. En episode til stor inspirasjon.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 12

Episode 11 - Erik Hexeberg 

Gjest: Erik Hexeberg

 

Overvekt og diabetes 2 - vår tids pandemi.

 

Erik Hexeberg er spesialist i indremedisin og har de siste 10 årene drevet Dr. Hexebergs klinikk med sin kone Sofie Hexeberg. Han er også forfatter og en etterspurt foredragsholder.

 

Hør Eriks spennende blikk på overvekt og diabetes 2.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 11

Episode 10 - Helene Drage - Influencer og Personlig Trener

Gjest: Helene Drage

 

Helene Drage har mange følgere i sosiale medier, er utdannet personlig trener og er kjent for å ha vært svært åpen om vektproblemer som har fulgt henne siden hun var ung. I 2018 gjennomgikk hun en slankeoperasjon, gikk ned i vekt, men under 2 år etter operasjonen begynte hun igjen å legge på seg. Så fikk Helene informasjon om sukkeravhengighet og Frisk uten sukker, og det skulle bli et avgjørende vendepunkt i hennes liv.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 10

Episode 9 - Bente Josefsen - Sukkerdama - intervjues av Geir Hamnes

Gjest: Bente gjest i egen podcast

 

Bente ble i forrige podcastepisode utfordret av tekniker Dagfin Hjort Hovind og Geir Hamnes til å la seg intervjue i egen podcast. Så i dette avsnittet vil du få høre mer om bakgrunnen til Bente, ofte kalt sukkerdama. Hvorfor startet hun Frisk uten sukker, og har hun noen andre spennende historier på lur. Hva har hun drevet med tidligere og hva med familielivet?

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 9

Episode 8 - Geir Hamnes - Tidligere frøken Norge general 

Gjest: Geir Hamnes

 

Denne uken har Bente intervjuet Geir Hamnes. Geir er tidligere kjent som Frøken Norge generalen, og mange kjenner han nok fra den tiden. 

 

I dag driver han et artist&eventbyrå hvor han jobber med noen av Norges fremste profiler. Geir var med på Bentes foredrag på Litteraturhuset i Oslo i høst og fikk seg flere aha-opplevelser. Han ble veldig inspirert til å gjøre noen livsstilsforandringer, og den reisen skulle gi han flere oppdagelser på veien.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 8

Episode 7 - Turboneger-frontmann, skuespiller og forfatter  

Gjest: Hans-Erik Dyvik Husby

 

Hans-Erik Dyvik Husby, tidligere Turboneger-frontmann, Side3-blogger, skuespiller og forfatter er ukens gjest i Sukkerpodden.

 

Husby spilte rollen som Jesus Kristus i musikalen Jesus Christ Superstar på Det Norske Teater, hadde hovedrollen i den svenske filmen Cornelis i Sverige og har også vært dommer i musikkprogrammet Idol.

 

Hans-Erik forteller i episoden åpent og ærlig om sin bakgrunn med rus, og også om hans slankeoperasjon etter å ha veid 170 kilo. Gå ikke glipp av denne episoden som har en blanding av alvor og humor.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 7

Episode 6 - Forfatter, spillavhengighet og Carnivore

Gjest: Jan-Erik Fjell

 

Denne gangen har jeg snakket med forfatter Jan-Erik Fjell @jefjell!

Krimdebuten hans ble belønnet med Bokhandlerprisen i 2010, og han var da den yngste forfatteren som noen gang har fått denne prisen. 

Nominert til Rivertonprisen sammen med blant annet Jo Nesbø nå i år, 7 utgivelser, hvorav siste 6 krimbøker om Kriposetterforsker Anton Brekke.

Solgt 500 000 eksemplarer i 14 land!

Jan Erik Fjell ble invitert til podcasten fordi han har slitt med avhengighet til spill, og at han har eksperimentert med et kosthold kalt carnivore.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 6

Episode 5 - Å vokse opp med en alkoholisert far

Gjest: Ida Braarud Jensen

 

Denne gangen snakker jeg med Ida Braarud Jensen. Ida er vokst opp med en far som er avhengig av alkohol. 💛 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I episoden forteller Ida åpent og ærlig om hvordan dette opplevdes og hva det har gjort med henne i dag. 💛 ⠀

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 5

Episode 4 - Når skjermen tar overhånd

Gjest: John Petter Fagerhaug

 

 

John Petter Fagerhaug er psykolog og ettertraktet foredragsholder. Han har engasjert seg i temaet skjermavhengighet og har noen spennende tanker rundt dette. 

 

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 4

Episode 3 - Friskmeldt

Gjest: Terje Toftenes

 

 

I 2016 fikk Terje en heftig kreftdiagnose. En sjelden type av lymfekreft som bare 5-6 personer, på det tidspunktet, fikk i Norge hvert år. Til da hadde ingen blitt frisk av denne krefttypen, og prognosene var dårlige. Terje forteller om sine erfaringer og veien til å bli helt fri fra kreft.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 3

Episode 2 - En gripende historie

Gjest: Frode Johansen

 

Frode Johansen er visesanger og turnerer Norge rundt med sin vakre musikk. Hør hans gripende og inspirerende historie om hvordan han fikk hjelp med sin avhengighet til alkohol, og hvordan han har det i dag. Vi snakker også om likhetene mellom avhengighet til alkohol og sukkeravhengighet.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden-episode 2


Episode 1 - Dagfins helomvending

Gjest: Dagfin Hjorth Hovind

 

Leste du om historien til Dagfin i VG? Saken var på trykk 10.1.20 og ligger også på VG+.

Her får du et åpent og flott intervju med Dagfin. Han forteller om hvordan hans sukkeravhengighet har styrt hans liv og hvordan livet hans snudde fullstendig etter et foredrag med Frisk uten sukker. 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden-episode 1

 

Kontaktinfo:

Mail: kontakt@friskutensukker.no

Telefon: 98 08 73 36

Adresse: Arendalsgata 22,

0463 Oslo

 

 

 

© 2017 - 2021 Frisk uten sukker AS