Frisk Uten Sukker

SukkerPodden

En podcast med spennende møter og sterke historier

Sesong 2 Episode 1 - Fagsjef i Ansvarlig spillvirksomhet 

Gjest: Bjørn Helge Hoffmann

 

Tema i denne episoden er Spillavhengighet og vi snakker om mange interessante problemstillinger. Bla. Hvilke tiltak Norsk Tipping for å forebygge spillavhengighet? Hvilket samfunnsansvar tenker han at Norsk Tipping har når det gjelder avhengighetsproblematikken? Er det et moralsk dilemma ved å tilby noe de vet kan være avhengighetsskapende, samtidig som de ønsker å være en ansvarlig leverandør for å redusere problemet?

 

God lytt! 

 

Lytt til episoden her:

Sesong 2 - episode 1

Episode 14 - Kunstner Tobbe Malm

Gjest: Tobbe Malm 

 

Kunstner og smed Tobbe Malm var initiativtaker og hadde ansvar for rosemonumentet Jernrosene utenfor Oslo Domkirke. Monumentet er et minnesmerke etter 22 juli og ble avduket i september 2019 med bl.a. kongefamilien tilstede. Tobbe har også en sukkeravhengighet og har strevd med dette i mange år. Vendepunktet kom da Tobbe ble med på et foredrag med Bente og siden har han fulgt Frisk uten sukker sitt program med stort hell. Hør denne inspirerende historien til Tobbe.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 14

Episode 13 - Sofie Hexeberg

Gjest: Grethe Hexeberg

 

I denne episoden intervjuer Bente Sofie Hexeberg.

Sofie har spesialisert seg på ernæring og de senere årene hatt spesielt fokus på autoimmune sykdommer. Hun har også gitt uten boken, Nytt blikk på autoimmune sykdommer. I podcasten belyser vi hvordan kostholdet påvirker autoimmune sykdommer.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 13

Episode 12 - Thea Gundersen Tronbøl

Gjest: The Tronbøl Gundersen

 

Bente intervjuer i denne episoden Thea Gundersen Tronbøl som ikke kan huske et liv uten smerter. Hun har hele livet hatt store helseproblemer, vært mer eller mindre totalt sengeliggende, trengt store mengder smertestillende og trengt trappeheis. Så kom Thea over Frisk uten sukker og det skulle vise seg å bli et stort vendepunkt for henne. Hør hvordan hennes liv er totalt snudd på kun kort tid. En episode til stor inspirasjon.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 12

Episode 11 - Erik Hexeberg 

Gjest: Erik Hexeberg

 

Overvekt og diabetes 2 - vår tids pandemi.

 

Erik Hexeberg er spesialist i indremedisin og har de siste 10 årene drevet Dr. Hexebergs klinikk med sin kone Sofie Hexeberg. Han er også forfatter og en etterspurt foredragsholder.

 

Hør Eriks spennende blikk på overvekt og diabetes 2.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 11

Episode 10 - Helene Drage - Influencer og Personlig Trener

Gjest: Helene Drage

 

Helene Drage har mange følgere i sosiale medier, er utdannet personlig trener og er kjent for å ha vært svært åpen om vektproblemer som har fulgt henne siden hun var ung. I 2018 gjennomgikk hun en slankeoperasjon, gikk ned i vekt, men under 2 år etter operasjonen begynte hun igjen å legge på seg. Så fikk Helene informasjon om sukkeravhengighet og Frisk uten sukker, og det skulle bli et avgjørende vendepunkt i hennes liv.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 10

Episode 9 - Bente Josefsen - Sukkerdama - intervjues av Geir Hamnes

Gjest: Bente gjest i egen podcast

 

Bente ble i forrige podcastepisode utfordret av tekniker Dagfin Hjort Hovind og Geir Hamnes til å la seg intervjue i egen podcast. Så i dette avsnittet vil du få høre mer om bakgrunnen til Bente, ofte kalt sukkerdama. Hvorfor startet hun Frisk uten sukker, og har hun noen andre spennende historier på lur. Hva har hun drevet med tidligere og hva med familielivet?

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 9

Episode 8 - Geir Hamnes - Tidligere frøken Norge general 

Gjest: Geir Hamnes

 

Denne uken har Bente intervjuet Geir Hamnes. Geir er tidligere kjent som Frøken Norge generalen, og mange kjenner han nok fra den tiden. 

 

I dag driver han et artist&eventbyrå hvor han jobber med noen av Norges fremste profiler. Geir var med på Bentes foredrag på Litteraturhuset i Oslo i høst og fikk seg flere aha-opplevelser. Han ble veldig inspirert til å gjøre noen livsstilsforandringer, og den reisen skulle gi han flere oppdagelser på veien.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 8

Episode 7 - Turboneger-frontmann, skuespiller og forfatter  

Gjest: Hans-Erik Dyvik Husby

 

Hans-Erik Dyvik Husby, tidligere Turboneger-frontmann, Side3-blogger, skuespiller og forfatter er ukens gjest i Sukkerpodden.

 

Husby spilte rollen som Jesus Kristus i musikalen Jesus Christ Superstar på Det Norske Teater, hadde hovedrollen i den svenske filmen Cornelis i Sverige og har også vært dommer i musikkprogrammet Idol.

 

Hans-Erik forteller i episoden åpent og ærlig om sin bakgrunn med rus, og også om hans slankeoperasjon etter å ha veid 170 kilo. Gå ikke glipp av denne episoden som har en blanding av alvor og humor.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 7

Episode 6 - Forfatter, spillavhengighet og Carnivore

Gjest: Jan-Erik Fjell

 

Denne gangen har jeg snakket med forfatter Jan-Erik Fjell @jefjell!

Krimdebuten hans ble belønnet med Bokhandlerprisen i 2010, og han var da den yngste forfatteren som noen gang har fått denne prisen. 

Nominert til Rivertonprisen sammen med blant annet Jo Nesbø nå i år, 7 utgivelser, hvorav siste 6 krimbøker om Kriposetterforsker Anton Brekke.

Solgt 500 000 eksemplarer i 14 land!

Jan Erik Fjell ble invitert til podcasten fordi han har slitt med avhengighet til spill, og at han har eksperimentert med et kosthold kalt carnivore.

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 6

Episode 5 - Å vokse opp med en alkoholisert far

Gjest: Ida Braarud Jensen

 

Denne gangen snakker jeg med Ida Braarud Jensen. Ida er vokst opp med en far som er avhengig av alkohol. 💛 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I episoden forteller Ida åpent og ærlig om hvordan dette opplevdes og hva det har gjort med henne i dag. 💛 ⠀

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 5

Episode 4 - Når skjermen tar overhånd

Gjest: John Petter Fagerhaug

 

 

John Petter Fagerhaug er psykolog og ettertraktet foredragsholder. Han har engasjert seg i temaet skjermavhengighet og har noen spennende tanker rundt dette. 

 

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 4

Episode 3 - Friskmeldt

Gjest: Terje Toftenes

 

 

I 2016 fikk Terje en heftig kreftdiagnose. En sjelden type av lymfekreft som bare 5-6 personer, på det tidspunktet, fikk i Norge hvert år. Til da hadde ingen blitt frisk av denne krefttypen, og prognosene var dårlige. Terje forteller om sine erfaringer og veien til å bli helt fri fra kreft.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden - episode 3

Episode 2 - En gripende historie

Gjest: Frode Johansen

 

Frode Johansen er visesanger og turnerer Norge rundt med sin vakre musikk. Hør hans gripende og inspirerende historie om hvordan han fikk hjelp med sin avhengighet til alkohol, og hvordan han har det i dag. Vi snakker også om likhetene mellom avhengighet til alkohol og sukkeravhengighet.

 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden-episode 2


Episode 1 - Dagfins helomvending

Gjest: Dagfin Hjorth Hovind

 

Leste du om historien til Dagfin i VG? Saken var på trykk 10.1.20 og ligger også på VG+.

Her får du et åpent og flott intervju med Dagfin. Han forteller om hvordan hans sukkeravhengighet har styrt hans liv og hvordan livet hans snudde fullstendig etter et foredrag med Frisk uten sukker. 

 

Lytt til episoden her:

Sukkerpodden-episode 1

© 2019 Frisk uten sukker